STRESSNI OLDINI OLISH VA UNI BARTARAF ETISH USULLARI - Karshiyeva Dilafruz Abriyevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Bugungi kunda inson o’zi hohlamagan holda kuchli stresslar bilan yashaydi va unda muntazam ravishda asab zo’riqishi to’planib boradi. Ba’zi kishilar atrofdagilarga baqirib bu holatdan oson chiqib ketadilar. Shunday kishilar borki, o’zlarining tarbiyasi kuchliligi va madaniyatliligi bilan hammasini ichlariga yutadilar va bu bilan salomatliklariga zarar qiladilar. Tibbiyot nuqtai nazardan bunday vaziyatlarda janjal ko’tarish mumkin va kerak, madaniyat nuqtai nazaridan esa teskarisi. Bundan kelib chiqadiki, inson o’zi vaziyatga qarab to’g’ri qaror qabul qilishi lozim.