BOLALARDA SHAXSLARARO MUNOSABATLARNI SHAKLLANTIRISHDA MAKTAB AMALIYOTCHI PSIXOLOGINING ASOSIY VAZIFALARI - Qayumova Nargiza Turdaliyevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Shaxslararo (inson) munosabatlar - ijtimoiy ierarxik zinapoyani tashkil etuvchi shaxslar o'rtasidagi o'zaro munosabatlar majmui. Insoniy munosabatlar asosan jamiyat a'zolari o'rtasida turli xil aloqa turlari orqali mavjud bo'lgan aloqalarga asoslanadi: birinchi navbatda vizual (yoki og'zaki bo'lmagan aloqalar, ular tashqi ko'rinish va tana harakatlari, imo-ishoralar), lingvistik (og'zaki nutq), affektiv va shuningdek. murakkab jamiyatlar (iqtisodiy, siyosiy va boshqalar) rivojlanishi natijasida qurilgan tillar.