O‘ZBEKISTONDA BOKS SPORTI VA UNING TEXNIKASI. - Ahmadjonov Shuhrat Boltaevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Boksning paydo bo'lishi va rivojlanishi tarixi . Boksning sport turi sifatida vujudga kelishi. AQSh, Angliya, Misr, Qadimgi Yunonistonda boks. Inqilobgacha Rossiyada boksning shakllanishi va rivojlanishi . O'zbekistonda boksning rivojlanishi. Ikkinchi jahon urushidagi bokschilarning roli. O‘zbekiston bokschilarining Olimpiya o‘yinlari, jahon va Yevropa chempionatlaridagi yutuqlari. Boks texnikasi. Hujum va himoya usullarini umumlashtirish, boks texnikasi haqida umumiy tushuncha. Boks texnikasining ta'rifi, tasnifi va terminologiyasi. Bokschi harakati texnikasi tizimi, mezonlari va (sifat miqdori) samaradorligi.