VOLEYBOLNING ASOSIY QOIDALARI VA MAYDON JOYLASHUVI - Normaxmatov Ilxom Zayniddinovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya:Voleybolga Uilyam Morgan asos solgan. 1895 yilda Amerikaning Xolyok shahrida jismoniy tarbiya o’qituvchisi o’yin uchun mahalliy sport zalini jihozladi, unda parket ustida ko’tarilgan tennis to’ri ustidan to’p tashlash kerak edi. Boshqa sport turlari singari voleybol ham doimo o’zgarib turadi. Nafaqat o‘yinning to‘liq qoidalari, balki o‘yinlar formati, sayt hajmi va jamoalar soni ham qayta ko‘rib chiqildi.