JАMIYATDА TА’LIM IMKONIYATLАRINI KENGАYTIRISH GENDER TENGLIGINI TА’MINLАSHDА MUHIM OMIL - Umida Farxadovna Elmuratova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аnnotatsiya. Ushbu maqolada gender tengligini taʼminlashda taʼlim imkoniyatlarini oshirish va qamrovni kengaytirish muhim taʼsirga egaligi yoritilgan. Yangilanayotgan Oʼzbekistonda xotin-qizlarni xamma tomonlama himoya qilishda taʼlim imkoniyatlaridan erkin foydalanish islohotlari ustuvorligini taʼminlashdagi davlat siyosati asoslab beriladi.