UMUMTA’LIM MUASSASALARIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING KOʻLAMINI ANIQLASH MASALALARI - Mamatraimov O'ktam Choriyevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANATATSIYA: Psixologik jixatlar o'rta ta'lim muassasalarida o'qituvchilar, o'quvchilar va mas'uliyatli hodimlar uchun muhimdir. Ular o'quvchilar o'rtasidagi munosabatlarda, o'qitish jarayonida va o'quvchilarning shaxsiy rivojlani shakllanishida katta ro'le o'ynaydilar. Maqolada o'rta ta'lim muassasalarida psixologik jixatlarni aniqlashning ahamiyati, bu jixatlarni tushunishning muhimligi, ularni aniqlash usullari va qo'llanishining muhimligi haqida muloqot qilinadi. Maqola asosan tadqiqotlarga, ilmiy adabiyotlarga va amaliy tajribalarga asoslanadi.