SIRT FAOL MODDALAR VA ISHQORNING YUVUVCHI VOSITALARDA O‘ZARO TA’SIRI - Xo`jaqulova Dilbar Jo`raqulovna; Aslonov Behzod Mavlon o‘g‘li; Fatilloev Shamshod Fayzullo o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Bugungi kundagi avtomobil sanoatida ishlab chiqarilayotgan avtomashinalar sirt qoplamasi kislota va ishqorlarning doimiy ta‘siriga chidamsiz hisoblanadi.Shuning uchun tozalovchi vositalarning muhiti neytral bo‘lishi maqsadga muofiq hisoblanadi. Tadqiqot natijalarimiz natijasida neytral muhitga ega kontaksiz yuvish vositasini sintezladik.Uning texnik,fizik-kimyoviy natijalartini tahlil qildik va ijobiy natijaga erishdik.