SIFATDA KONVERSIYA HODISASI - Majidova Shahnoza Komilovna; Ergasheva Zebo Odiljon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Ushbu maqolada Sifat turkumiga xos so‘zlar boshqa turkum so‘zlari bilan muntazam qo‘llanishi natijasi o‘laroq shu turkumga xos lingvistik xususiyatlarni ham o‘zida kasb eta borganligi, natijada boshqa turkum so‘zlari guruhidan o‘rin olganligiga guvoh bo‘lamiz. Bundan tashqari sifatning taraqqiyoti boshqa turkumlar bilan uzviy bog‘liq. Ot asosidan ajralib chiqqan, til taraqqiyoti natijasida mustaqil rivojlanish yo‘liga ega bo‘lgan mazkur turkum so‘zlarining imkoniyat doirasi kengayib borayotganligiga guvoh bo‘lamiz. Bu holni sifatda keng kuzatiladigan polisemiya bilan ham dalillash mumkinligini yozilgan.