OKSYUMORONNING EMOTSIONAL-EKSPRESSIV XUSUSIYATLARI - Toshqulova Zebiniso Baxriddin qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o’zbek tilidagi imkoniyatlar, badiiy adabiyotning boyitishda bu imkoniyatlarning o’rni naqadar muhim ekanligi, jahon va o’zbek sheriyatida hamda nasrida faol bo’lgan oksyumaron va undagi tasviriylik, ta’sirchanlikni oshirishdagi o’rinlari ochib berilgan. Sifat so’z turkumining uslubiy xususiyatlari badiiy adabiyatda katta o’ringa egaligi misollar orqali ko’rsatib berilgan.