XUDOYBERDI TO’XTABOYEV ASARLARI TIL XUSUSIYATI - Nigora Jo‘ranazarova Qurbonboy qizi , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada X.To‘xtaboyev asarlari til xususiyati kuzatilgan bo‘lib, asarda qo‘llanilgan ibora, noadabiy qatlam (argo, jargon), shevaga xos so‘zlar, eskirgan (tarixiy va arxaik) kabi so‘zlarning qo‘llanilish o‘rni kuzatilib, asar mohiyatini ochib berishdagi ahamiyati tushuntirildi.