NAZARIY ADABIYOTLARDA BADIIY OBRAZGA DOIR QARASHLAR - Lobar Mardonova; Eshmuradova Asila (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Har bir san’at sohasining o‘ziga xosligi ular orasidagi farqi o‘zaro uyg‘unligiga to‘sqinlik qilmaydi. Bunday uyg‘unlik turli ko‘rinishlarda aks etadi. Badiiy adabiyotni inson poetik tafakkurining alohida hodisasi sifatida, uni boshqa sohalar bilan qiyoslaganda, odamlarning ma’naviyma’rifiy faoliyatidagi ijodiy omil sifatida baholash o‘rinlidir.