O‘ZBEK TARIXIY ROMANLARI VA JAHON TARIXIY ROMANCHILIGINING BADIIY SINTEZI SIFATIDA. - Lobar Mardonova; Nargiza Jo‘rayeva (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Tasviriy sanʼatda Tarixiy janr jamiyat tarixidagi ijtimoiy siyosiy ahamiyatga ega boʻlgan tarixiy voqealar va arboblarni tasvirlashga asoslanadi. Odatda oʻtmishni tasvirlaydigan Tarixiy janr, shuningdek, yaqin oʻtmishda roʻy bergan va tarixiy ahamiyati zamondoshlar tomonidan tan olingan voqealarni aks ettirishni ham oʻz ichiga oladi; koʻpincha maishiy janr, portret, manzara kabi boshqa janrlar bilan, ayniqsa, harbiy voqealarning tarixiy mazmunini yorituvchi batal janri bilan chatishib ketadi.