G‘AFUR G‘ULOMNING ASARI TILIDA NARSA VA PREDMETLARGA O‘XSHATISH VOSITALARI - Hamidova Nodira , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Maqolada G‘afur G‘ulomning asari tilida narsa va predmetlarga o‘xshatish vositalari tahlil qilinadi va qahramonlar ruhiyatni aks ettiruvchi jihatlari haqida so‘z yuritiladi. Muallifning fikricha, G‘afur G‘ulom asarlarida tasvirlangan narsa- predmetlarga o‘xshatishlar voqelikning original ifodasi, davr holatining o‘ta sinchkovlik bilan kuzatilganligini, tabiiyligini, ularning go‘zal tasviridir.