YOSHLARNI OILAVIY HAYOTGA TAYYORLASHNING IJTIMOIY PSIXOLOGIK ASOSLARI - Pirnazarova Charos Xudoynazar qizi; Achilova Nigora Xasanovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Har qanday zamon va makonda ham oilaning zimmasiga shaxs kamolotini ta’minlash borasida muayyan vazifalar yuklatiladi. Oila zimmasiga muayyan vazifalarning yuklatilishida jamiyat taraqqiyoti, u tomonidan shaxs kamolotiga qo’yiladigan talablar, aholining ijtimoiy turmush tarzi, shaxslararo munosabatlar mazmuni, davlat siyosati hamda milliy rivojlanish maqsadlari inobatga olinadi.Ushbu maqolada yuqori sinf o’quvchilarini oilaviy hayotga tayyorlashning ijtimoiy pedagogic asoslari haqida ma’lumotlar berilgan.