OʻZBEK TILINING JAMIYAT TARIXI BILAN BOGʻLIQLIGI - Sayfullayev Najibullo Hayriddin o‘g‘li; Jo‘rayeva Marjona Baxtiyor qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada oʻzbek tilining davlat tili boʻlishiga qadar, ilk oʻrta asrlarda va shoʻrolar davridagi nufuzi haqida soʻz yuritiladi. Ilk oʻrta asrlarda yaratilgan yozma adabiyot namunalari “Hikmat”, “Devoni lugʻotit-turk”, “Qutadgʻu bilig” asarlari haqida qisqacha ma’lumot berilgan.