PEDAGOG XODIMLARNI KASBIY FAOLLIGINI OSHIRISHDA RAHBARNING O‘RNI VA HAMDA PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Masodiqov Sherzod Maxamatsoliyevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ta’lim muassasasiga rahbarlik qilishning boshqaruv madaniyati hamda pedagog xodimlarni kasbiy faolligini oshirishda rahbarlarning vazifasi va oʻrni haqida toʻliq maʼlumot berilgan. Har qanday vaziyatda ta’lim oluvchi va jamoa azolari bilan ijobiy munosabatda bo‘lishni taqozo etadi. Shuningdek zamonaviy ta’limda kompetensiyalarga ham alohida to’xtalib o’tilgan jumladan, informatsion kompetensiya - o‘qituvchi o‘z fani va unga bog’liq holda bo‘lgan barcha yangiliklardan boxabar bo‘lishi zarur. Shuning uchun ham pedagog axborot va kompyuter texnologiyalaridan foydalana olish ko‘nikmalariga ega bo‘lishi kerakligi mazkur maqolaning hozirgi kunda pedagog hodimlarni kasbiy faolligini oshirishda muhim sanaladi.