TALABALAR FAOLLIGIDA IJTIMOIY MEDIANING ROLI - Yaqubova Nilufar Ulug`bek qizi ,; Ishmurodov Bunyod Farhodovich , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada talabalar faolligida ijtimoiy medianing rolini o'rganishga bag'ishlangan. Unda ijtimoiy media platformalarining talabalarning akademik va ijtimoiy hayotiga ta'siri tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari ijtimoiy medianing ta'lim jarayonlarida hamkorlikni va muloqotni kuchaytirishdagi ahamiyatini ko'rsatadi. Shuningdek, ijtimoiy media orqali talabalar o'z bilimlarini oshirish, yangi ma'lumotlarga ega bo'lish va jamoaviy loyihalarda ishtirok etish imkoniyatiga ega ekanligi qayd etiladi. Maqolada ijtimoiy medianing talabalar motivatsiyasiga, o'qishga bo'lgan qiziqishiga va faolligiga ijobiy ta'sir ko'rsatishi, shuningdek, ularning kreativligini oshirishdagi roli ham muhokama qilinadi. Shu bilan birga, ijtimoiy mediadan haddan tashqari foydalanilishi natijasida yuzaga keladigan salbiy oqibatlar ham yoritilgan. Maqola ijtimoiy medianing ta'lim jarayonida ratsional va samarali foydalanilishini tavsiya qiladi.