SIRKA KISLOTASINING HAZM A`ZOLARIGA TA`SIRINI O`RGANISH - Hamroyeva Lola Rizoyevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Резюме. Ma’lumki ingichka ichak organizmdagi asosiy hazm qilishga javobgar a’zolardan biridir. Ingichka ichakning asosiy vazifasi parchalangan oziqa moddalarni qon va limfaga so`rilishini ta`minlaydi. Sirka kislotasi bilan kimyoviy kuyishda moddani tasodifiy yoki o'z joniga qasd qilish natijasida oshqozon-ichak va nafas olish yo'llari kuyishi mumkin. Voqea sodir bo'lgan holatlar va moddaning kimyoviy tabiati shikastlanish darajasini va toksikologik xavfni aniqlaydi.