"ISYON VA ITOAT" ROMANIDA QAHRAMONLARINING RUHIY KECHINMALARI - Olimjonova Gulnoza Noʻmonjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTASIYA Maqola Ulugʻbek Hamdam adabiy merosida oʻziga xos oʻrniga ega boʻlishga ulgurgan "Isyon va Itoat" asari haqida. Asarda insonlarning hayot haqidagi tushunchalari, tuygʻulari, isyonlari va ularning iymoning belgisi boʻlmish itoati qalamga olingan. Insoniyat qalbidagi isyonning paydo boʻlishi sabablari va qanday holatda ushbu isyonga davo topishi yozuvchi tomonidan Odam Ato va Momo Havo, shuningdek, asarda Akbar oʻbrazlarida mahorat bilan yoritilib berilgan. Yozuvchi asardagi yaratgan qahramonlar hayot yoʻllari orqali har qanday holatda ham inson oʻz qalbidagi isyonidan halos boʻlishi uchun itoatga kelishi lozimligini ta'kidlagan.