TA’LIM JARAYONIDA GENETIK BILIMLARNI OSHIRISHDA FSMU METODIDAN FOYDALANISH VA UNING AHAMIYATI - Mirzoeva M.A. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bakalavriat bosqichida o‘qitishning samarali usullari, genetikani fan sifatida o‘qitishning yangi mexanizmlarini joriy etish haqida ma’lumotlar berilgan. Hozirgi rivojlanish bosqichida oliy ta’limda yangi zamonaviy pedagogik texnologiyalarni o’zlashtirishga e’tibor yanada ham kuchaytirildi, dars mashg’ulotlari sifatini yaxshilash, uni jahon andozalari darajasiga yetkazish asosiy maqsadlardan biriga aylandi. “FSMU metodi” munozarali masalalarni hal etish hamda o’quv jarayonining bahs-munozarali o’tkazishda qo’llaniladi, chunki bu texnologiya talabalarni o’z fikrini himoya qilishga, erkin fikrlash, o’z shaxsiy fikrini boshqalarg yettkazishga, ochiq holda bahslashishga hamda shu bilan birga bahslashish madaniyatini orgatadi. Oldinga siljishda asosiy e’tibor genetika kurslarini o‘qitishda ushbu yondashuvlarni kengroq qo‘llash imkoniyatlariga, genetika fan sifatidagi amaliyotga ko‘proq e’tibor qaratishga, talabalar faoliyatini baholashning yangi usullaridan foydalanishga qaratiladi.