YOMG‘IRLATIB SUG‘ORISH TIZIMI SXEMASINI BELGILASH VA GIDRAVLIK HISOBI - Ollayev Nurbek Berdiyor oʻgʻli; Xusanov Shaxboz Shuhratovich; Nazarov Shokir O’ktam o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Qurilajak yomg‘irlatib sug‘orish tizimining plan-sxemasi tuzilib yomg‘irlatib sug‘orish rejalashtirilgan dalaning xaritasiga tushirib chiqiladi. Sxema asosida suv yetkazib beruvchi va suv tarqatuvchi quvurlarning masofalari, quvurlar yordamida yetkazib beriladigan suvning har bir tarqatuvchi quvurdagi va tizimdagi umumiy sarflari aniqlanadi.