FIZIKANING HAYOTIMIZDAGI O'RNI. - O'rinboyeva Kumushoy Sultonbek qizi; Mashrapova Dilzodaxon Ulug'bek qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Maqolada fizika fanining jamiyat rivoji va insonning ma’naviy rivojidagi ahamiyati masalalari atroflicha ko’rsatilib berilgan. O’rta Osiyolik allomalarning tabiiy fanlar rivojiga qo’shgan hissalari haqida so’z yuritildi. Andijon davlat pedagogika institutida fizika sohasida olib borilayotgan ilmiy tadqiqot ishlari haqida fikr yuritilgan.