BUG‘-GAZ QURILMALARINING ENERGIYA SAMARADORLIGINI BAHOLASH - Normuminov J.A; Berdaliyev N; Ikromov B (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. O‘zbekiston Respublikasida energiyaga bo‘lgan ehtiyoj yildan- yilga ortishi hisobiga yoqilg‘i energetik resurslarga bo‘lgan talab ortib bormoqda. Ushbu maqolada zamonaviy, umumiy quvvati BGQ-450MVt bo‘lgan bug‘-gaz qurilmalarining texnik ko‘rsatgichlari, ishlash prinsiplari, issiqlik hisobi ko‘rib chiqilgan bo‘lib, issiqlik elektr stansiyalarida elektr energiyasini ishlab chiqarish jarayonlari, yoqilg‘i iste’moli jihatidan energiya samaradorligiga erishish holatlari ko‘rib chiqilgan.