O‘ZBEKISTONDA O‘RMON XO‘JALIKLARINI MOLIYASHLASHTIRISHNING NAZARIY HUQUQIY ASOSLARI - KARIMOV DILSHOD TURABBOYEVICH , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada O‘zbekistonda o‘rmon xo‘jaliklarini moliyashlashtirish samaradorligini oshirish yo‘llari haqida fikrlar keltirilgan. Shuningdek so‘nggi yillarda mamlakatimizning o‘rmon xo‘jaligi sohasini yanada rivojlantirish, o‘rmon resurslarining boy salohiyatidan to‘la-to‘kis va oqilona foydalanishni ta’minlash, o‘rmon fondi yerlaridan foydalanish samaradorligini oshirish, sohaga ilg‘or ilmiy- texnika yutuqlarini joriy etish, xorijiy investitsiyalarni faol jalb etish va ekologik turizmni rivojlantirish haqida tahlillar keltirilgan. Respublikada mavjud o‘rmon xo‘jaligini boshqarish jarayonidagi qabul qilinayotgan hukumat qarorlarini o‘rgangan holda muhim tavsiyalar berilgan