QO`QON XONLIGINI USMONIYLAR IMPERYASI BILAN DIPLOMATIK ALOQASI - Abduraufov Qodiroxun , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:Mazkur maqolada Qo`qon xonligini tashkil topishi va uning tarixini yoritishda tarixiy manbalarni ahamiyati ichki va tashqi savdo-sotiq aloqalari hamda Usmoniylar bilan olib borgan diplomatik aloqalari, Qo`qon xonligini adabiyoti,madaniyati haqida so`z boradi.