GIPERTONIYA KASALLIGINING XAVF OMILLARINI ANIQLASH VA SKRINING O’TKAZISH. - Yaxyoyev Kamol Saidovich.; Annaqulova Saltanat Qarshiboyevna.; Qorayeva Aziza Abdumumin qizi. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Aholi o'rtasida skrining tekshiruvlarini to'liq va sifatli amalga oshirish, 40 va undan katta yoshlilarni gipertoniya kasalligiga tekshiruvlarini to'g'ri tashkil etish va o'tkazish. Skrining muddatlarini maqsadli belgilash va ko'riklar va patronaj tizimini tartibli amalga oshirish; To'g'ri ovqatlanish, jismoniy faollik va zararli odatlarni oldini olish bo'yicha maslahat berishda asosiy ko'nikmalarini shakllantirish.