RUHIY RIVOJLANISH JARAYONINING IJTIMOIY O‘RGANISH MASALALARI - Nzamatdinova Bibixon Alauatdinovna , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada ijtimoiylashuv biologik mavjudot ya’ni go'dakning tamomila oila, guruh umuman olganda insoniyat jamiyatini to‘laqonli a’zosiga astasekin aylanish jarayoni sifatida, yangi ijtimoiy xulq-atvorni egallash jarayoni sifatida talqin qilinadi. Xulq-atvorning umumiy nazariyasi xulq-atvor namunalari qanday tarzda o‘zlashtirilishini va ularning namoyon bo‘lishi o‘zaro aloqada bo‘lgan tashqi va ichki ta’sir manbalari tomonidan qay tarzda doimo boshqarilishi izohlanadi.