OAV DA BOLALAR JURNALISTIKASINING PAYDO BO‘LISHI - Anvarova Muqaddas Xomidjon qizi , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Bugungi kunda bolalar axborot agentliklari, jurnallar, veb-saytlar va teledasturlar yosh auditoriyani xabardor qiluvchi, o‘rgatuvchi va ularni qiziqtiruvchi yoshga mos kontentni taqdim etishda davom etmoqda. Bolalar jurnalistikasi Ommaviy axborot vositalari umumiy tizimining mustaqil bo‘g‘inidir. U yosh avlodni jamiyatning intellektual va ma’naviy salohiyati bilan tanishtiradi, keksa avloddan yoshlarga ma’lumot uzatishning muhim kanali va ayni paytda bolalarning bir-biri bilan muloqot qilishiga imkon beruvchi aloqa vositasidir. Uning yordami bilan yosh auditoriya dunyoni o‘rganadi. Bolalar jurnalistikasining o‘ziga xosligi aniq yoshga yo‘naltirilgan auditoriya bilan belgilanadi.