LISONIY SATHDA GAP BO'LAKLARI. - Eshmuratova Asila Salimjon qizi , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada gap boʻlaklarining yozma va ogʻzaki muloqotdagi rolini oʻrganishga, ularning sintaktik tuzilishga, nutq izchilligi va grammatik tamoyillarga taʼsiriga eʼtibor qaratishga qaratilgan. Turli lingvistik kontekstlarda gap bo‘laklarini tizimli tahlil qilish orqali ushbu tadqiqot gap bo‘laklarining lingvistik ta’siri va ularning tilni qayta ishlash va tushunishdagi ahamiyati haqida tushuncha berishga yordam beradi.