TUPROQDAGI MIKROORGANIZMLAR FAOLIYATI - Turg'unov Muhammadqodir; Marufjonov Javohirbek (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Tuproq biogen tuzilishga ega bo`lgan yerning ustki g`ovak qatlami bo`lib, u tabiatda hayot jarayonlarining kechishida, biosferada moddalar almashinuvini ta'minlashda muhim rol o'ynaydi. Namlik, issiqlik va mikroorganizmlar ta'sirida tuproqda organik moddalar doimo parchalanib va sintezlanib turadi.