ALLERGIK KASALLIKLARNING KELIB CHIQISHI VA CHORA- TADBIRLARI - Pardaboyeva S.A; Sirocheva Sh.M; Quranboeva M.D; Shermatova I.B (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Allergiya (yunoncha αλλεργία — begonaga taʼsir) — organizmning spetsifik holati, allergen taʼsirida yuzaga keladi. Bunda shu organizm shu allergenga sezgir boʻladi. Gipersezgirlikning tez yoki sekin turlari koʻrinadi. Idiosinkraziyadan antitelolar paydo boʻlishi bilan farqlanadi. Hozirgi kunda allergik kasalliklar borgan sari ko’payib ketmoqda. Eng xavfli tarafi bu kasallik kattalar va bolalarni ham birdek qiynamoqda. Shuning uchun ham ko’pgina olimlar shu kasallik bo’yicha izlanishlar olib bormoqda. Ushbu maqolamizda olimlarning allergik kasalliklar bo’yicha mulohazalarini ko’rishimiz mumkin.