TASVIRIY SAN’AT TARIXI - TASVIRIY SAN’AT TUR VA JANRLARI - Abdurashidova Zulfiyaxon Alisher qizi , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Tasviriy san’at juda qadim zamonlarda, mehnat jarayonining taraqqiyoti natijasida paydo bo’ldi. Mehnat jarayonida inson tafakkuri kamol topdi, go’zallik hissi ortdi, voqelikdagi go’zallik, qulaylik va foydalilik tushunchalari kengaydi. Sinfiy jamiyat vujudga kelishi bilan esa ijtimoiy taraqqiyotda katta o’zgarishlar sodir bo’lgan.