BIOLOGIYA FANINI O'QITISHDA O'RTA OSIYOLIK ALLOMALAR MEROSIDAN FOYDALANISH - Teshabayeva G.Y; Yusupova M.B (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Biologiya fanini o'qitishda O'rta Osiyolik allomalar merosidan foydalanish juda qiziqarli va boy mavzudir.XXl asrda hayot bu merosning naqadar dolzarb zaruriyat ekanini kòrsatyapti. Biomeditsina -yangi zamon fanining poydevori ushbu allomalar merosidir. O'rta Osiyo hududi ko'plab mashhur olimlar va mutafakkirlarning tug'ilgan joyi bo'lib, ular o'z davrida ilm-fan, xususan biologiya sohasida katta hissa qo'shgan. Ularning asarlari va ilmiy tadqiqotlari bugungi kunda ham dolzarb bo'lib, o'quvchilarga biologiya fanini yanada qiziqarli va chuqurroq o'rganishga yordam beradi.