RAQAMLI IQTISODIYOTNING IJTIMOIY-IQTISODIY TA’SIRI VA MUAMMOLARI - Maxmudova Zoxida Maqsudali qizi; Abdiualiyeva Gulzada Azatovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotning ijtimoiy-iqtisodiy ta’siri va muammolari tahlil qilingan. Raqamli transformatsiyaning asosiy drayverlaridan boshlab, uning iqtisodiy o‘sish, innovatsiyalar, mehnat bozori va global savdoga ta’sirigacha bo‘lgan masalalar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, raqamli iqtisodiyotning ish o‘rinlari yo‘qolishi, raqamli tafovut, kiberxavfsizlik muammolari kabi salbiy oqibatlari ham muhokama qilingan. Maqolada ijtimoiy muammolar, jumladan ijtimoiy aloqalarning o‘zgarishi, raqamli texnologiyalarga qaramlik va ta’lim tizimining yangi talablarga moslashuvi masalalari ham yoritilgan. Yakuniy qismda raqamli iqtisodiyotning kelajak istiqbollari va uni samarali boshqarish yo‘llari taklif etilgan.