G`AFUR G`ULOM IJODIDA XALQ OG`ZAKI IJODI NAMUNALARINING TUTGAN O`RNI. - Muslimaxon Axmadjonova Anvarjon qizi , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada xalq og`zaki ijodining o'zbek adabiyotining ko'zga ko'ringan namoyandalaridan biri G'afur G'ulomning adabiy asarlariga ta'siri o'rganilgan. Xalq og`zaki ijodining o'ziga xos namunalarini—she'riyat, qo'shiqlar va og'zaki an'analarni tahlil qilib, tadqiqot ushbu elementlarning G'ulomning yozish uslubi, mavzulari va bayon qilish texnikasini qanday shakllantirishini o'rganadi. Shuningdek, maqolada G'ulom tomonidan o'zbek madaniy merosini asrab-avaylash va targ'ib qilishga hissa qo'shadigan ushbu xalq unsurlarini o'z asarlariga kiritish usullari ko'rib chiqilgan.