ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДА ЎҚИТИШНИНГ ТЎЛОВ-КОНТРАКТ МАБЛАҒЛАРИНИ САРФЛАНИШИ ҲИСОБИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Менгниёзов Ғайрат Ахмадович,; Остонокулов Азамат Абдукаримович, (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация: Мамлакатимизда ёшларнинг олий таълим билан қамровини янада кенгайтириш ва олий маълумотли замонавий мутахассис кадрларни тайёрлаш бугунги куннинг долзраб масалаларидан саналиб, ушбу йўналишда қатор ислоҳотлар амалга оширилмоқда. Бу борада олий таълим муассасаларида ўқитишнинг тўлов-контракт шакли маблағлари асосий молиялаштириш манбаи саналади. Олий таълим муассасаларида ўқитишнинг тўлов-контракт шакли маблағларидан мақсадли ва самарали фойдаланишни таъминлашда уларнинг ҳисобини тўғри ташкил этиш ва юритиш ҳамда уларнинг ҳаракатига оид ҳисоботларни шакллантириш зарур. Мазкур мақолада олий таълим муассасаларида ўқитишнинг тўлов-контракт шакли маблағлари сарфланиши ҳисобининг назарий асослари тадқиқ этилган, амалдаги ҳолати таҳлил қилиниб, мавжуд мунозарали ҳолатлар аниқланган ва уларнинг ечими юзасидан илмий таклиф ва тавсиялар шакллантирилган.