MOLIYAVI INSTRUMENTLARNI HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH MAVZUSIDA MAQOLAGA ANNOTATSIYA - Eshonqulov Azamat Abdirachimovich; Madumarov MuxammadYunus Ibragimovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Moliyaviy instrumentlarni hisobini takomillashtirish mavzusida yozilgan maqola moliyaviy hisobotlarda ko‘rsatiladigan aktivlar, majburiyatlar va boshqa moliyaviy vositalarning to‘g‘ri baholanishi hamda ularning aniqligini oshirish masalalariga bag‘ishlangan. Ushbu maqolada moliyaviy instrumentlarning hozirgi holati, ularni hisobga olishda yuzaga keladigan qiyinchiliklar va kamchiliklar tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada xalqaro standartlarga mos ravishda moliyaviy instrumentlarni hisobga olish tizimini takomillashtirish bo‘yicha takliflar berilgan. Maqolada, ayniqsa, moliyaviy risklarni boshqarish, ularning ta’sirini aniqlash va ularni hisobga olishda yangicha yondashuvlar hamda innovatsion usullarni qo‘llash ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilgan. Maqola, moliyaviy hisobotlarning aniqligini va ishonchliligini oshirish orqali investorlarga va boshqa manfaatdor tomonlarga to‘g‘ri qaror qabul qilish imkoniyatini yaratish uchun zarur bo‘lgan amaliy choralarni yoritadi. Umuman olganda, maqola moliyaviy instrumentlarni hisobini takomillashtirish bo‘yicha nazariy va amaliy bilimlarni o‘z ichiga oladi hamda moliyaviy menejment sohasida ishlovchi mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.