YOSHLARNI HARBIY VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASHDA BUYUK SARKARDALARNING HAYOTI, JASORATI VA QAHRAMONLIKLARINING MUXIM AHAMIYATI - Kamchiyev Salimberdi Khudayberdievich , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Hozirda yosh avlodni ma’naviy-axloqiy va vatanparvarlik ruhida tarbiyalashda buyuk mutafakkirlarimizning faoliyati katta ahamiyat kasb etadi. Ular qoldirgan ma’naviy meros necha-necha avlodlarni ma’naviy-axloqiy kamolotga da’vat etib, yuksak vatanparvarlik ruxida tarbiyalab kelmoqda. O‘sha davr allomalarimizning axloq-odob, ta’lim va tarbiya borasidagi dono fikrlari madaniyatimizni yanada ravnaq toptirishda, hozirgi yoshlarning ma’naviy dunyosini boyitishda, ularni yuksak axloqiy fazilatlar ruhida tarbiyalashda muhim ahamiyatga egadir. Muallif tomonidan yoshlarimizga davlatimiz tomonidan bugungi kunda yaratilib berilayotgan shart- sharoitlar ijtimoiy, harbiy sohada olib borilayotgan islohatlar yuzasidan fikrlari ifodalangan.