MARKETING TERMINOLOGIYASINING MADANIY O'ZIGA XOSLIGI: TURLI MADANIYATLARDA QO'LLANILISHINING NOZIK TOMONLARI - Jahonova Umida Jamolovna; Haydarova Kamola Davranovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola globalizatsiya davrida marketing terminologiyasining madaniy o'ziga xosligiga bag'ishlangan bo'lib, turli-tuman madaniyatlarda marketing terminlarining qo'llanilishini tahlil qiladi. Xalqaro marketingda aynan shu so'zlar turli madaniyatlarda turlicha ma'nolarni anglatishi mumkinligi hamda bu xato tushunishga va hatto to'qnashuvlarga olib kelishi mumkinligi ko'rsatiladi. Tadqiqotda tilning o'ziga xos xususiyatlari, madaniy qadriyatlar, e'tiqodlar shu bilan birga kontekstning marketing terminologiyasiga ta'siri o'rganiladi. Ushbu tahlil xalqaro marketing mutaxassislari uchun madaniy o'ziga xoslikni tushunish va xalqaro bozorlarda muvaffaqiyatga erishish uchun muhim bo'lgan yo'nalishni belgilaydi.