JYBJI ORGANLARNING ZARARLARINI KO'RSATGAN TEXNIKANI YARATISH. - Islamov Nurali Hikmatovich ,; Ermanov Rustam Temirovich , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: ushbu maqolada bemor tanasining biologik suyuqliklari va to'qimalarining xromato -mass-spektrometrik tahliliga asoslangan sifilitik infektsiyada organ lezyonlarining molekulyar belgilarini ko'rsatish usulini ishlab chiqishning asosiy sabablarini aniqlashga harakat qilindi. sifilis bilan. Ilmiy ishlarni amalga oshirish uchun muallif GC-MS tahlil usullaridan foydalangan holda 15 yoshdan 60 yoshgacha bo'lgan sifilisli 152 bemordan (erkaklar 45,5 ayollar - 55,5%) olingan biologik materialni (qon, miya omurilik suyuqligi, siydik) o'rganishni o'tkazdi. Ko'rib chiqilayotgan muammo hali ham kam o'rganilgan, shuning uchun chuqurroq tadqiqotni talab qiladi.