HARAKATLI O'YINLARNING BOLA TARBIYASI VA RIVOJLANISHIDA TUTGAN O'RNI - Toʻlibayeva Nazokat Davronbek qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Har bir harakatli o'yinlar biror foydali maqsadga yo'naltirilgan. O'sib borayotgan yosh avlod sog'lom rivojlansagina, u ham ma'nan, ham ruhan komil inson darajasiga yetishadi. Shu sababdan har bir harakatli o'yinlar bola hayotining ajralmas qismiga aylanishi lozim. Maqolada harakatli o‘yinlarning tavsifi xamda harakatli o‘yinlar orqali bolalarning sog’lom rivojlanishidagi ahamiyati masali yoritilgan.