УМУМТАЪЛИМ МАКТАБЛАРИ ЎҚУВЧИЛАРИДА АХБОРОТ МАДАНИЯТИНИ ШАКЛЛАНТИРИШНИНГ ПЕДАГОГИК ИМКОНИЯТЛАРИНИ АНИҚЛАШ - Ахралова Дилафруз Икром Қизи , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Замонавий жамият ривожининг муҳим эҳтиёжларидан бири инсоният ва ҳар бир инсоннинг тақдири билан бевосита алоқадор маданият ҳодисасининг мазмуни ва функцияларини замонавий тарзда тушуниш билан боғлиқдир. Айнан ижтимоийлашув жараёнида умуминсоний қадриятлар, хулқ-атвор меъёрлари ва қоидалари, бой маданий меросни ўзлаштириш орқали ўқувчиларнинг ўзлигини англашига эришилади. Ўз-ўзини ривожлантиришга қодир ўқувчи шахсини шакллантириш, уни миллий маданият билан таништириш таълим ва тарбия орқали амалга оширилади.