ALISHER NAVOIY ASARLARI MANBALARINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Shohsanam SUYUNOVA (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu ilmiy maqolada Alisher Navoiy tafakkuri va dunyoqarashi taraqqiyotida muhim o‘rin tutgan diniy – tasavvufiy adabiyotlar haqida so‘z boradi. O‘z davrining murakkab asarlari sanalgan mazkur risolalarni mutolaa qilish va tushunish uchun maxsus tayyorgarlik talab etilgan. Alisher Navoiy she’riy tarzda yozilgan ushbu asarlarni o‘qib, tafakkurini boyitgan, dunyoqarashini kengaytirgan, bilimini oshirgan.