EKSPORT-IMPORT OPERATSIYALARINI VALYUTA AMALIYOTI XUSUSIYATLARI VA ULARNI TAKOMILLASHTIRISH - Matekeeva Nazigul Baxыtovna, (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada Oʻzbekistonda eksportni rivojlantirish va eksporterlarni himoya qilish chora-tadbirlari hamda eksport-import operatsiyalarida valyuta xususiyatlari ochib berilgan. Oʻzbekiston mustaqil davlat sifatida jahon bozoriga integratsiyalashib borayotgan bir sharoitda, mahalliy kompaniyalarimiz isteʼmol hajmi oʻsib borayotgan, yaʼni rivojlanayotgan mamlakatlardagi yangi bozorlarni egallash hisobidan eksportni koʻtarishga erishish imkoniyatlari ochib berilgan.