NAVBAHOR KONI BENTONITLARIDAN MONTMORILLONIT OLISH. - Umirov.F.E,; Buranova S.X, (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Navbahor tumanidagi bentonit minerali va uning tarkibidagi montmorillonit moddasini o'rganish tahlillari keltirilgan. Tajriba 50g bentonit va 5l distillangan suvda olib borildi. Bundan olingan natijalar shuni ko'rsatdiki, bentonit tarkibida uchraydigan Al, Ca, Na,K, Mg, Fe, Fe, Ti,P,Cu, Znkabi moddalarning foizi sintezlab olingan montmorillonit tarkibida ortganligi aniqlandi.