QUYOSH: KOINOTNING BUYUK CHIROG'I - Mirsoliyeva Durdonaxon (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Quyosh, bu bizning eng yaqin yulduz qo'shnimiz va, albatta, butun koinotdagi eng hayratlanarli hodisalardan biridir. U yerdan taxminan 149,6 million kilometr uzoqlikda joylashgan va bizga sayyoramizda yashash uchun zarur bo'lgan yorug'lik va issiqlikni beradi. Ushbu maqolada biz Quyoshning tuzilishi, evolyutsiyasi va ahamiyati, shuningdek, uning hayotimizga va sayyoramizga ta'sirini ko'rib chiqamiz.