KOINOT: CHEKSIZ SIRLAR, TUZILISH VA EVOLYUTSIYA - Mirsoliyeva Durdonaxon (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Koinot cheksiz sirlar va sirlar bilan to'ldirilgan ulkan kosmosdir. U paydo bo'lgan paytdan boshlab bir qator ajoyib o'zgarishlarni boshdan kechirdi va bugungi kunda biz ko'rib turgan holatga aylandi. Ushbu maqolada biz Koinotning asosiy jihatlarini, uning tuzilishini, tarkibiy qismlarini va evolyutsiyaning asosiy bosqichlarini ko'rib chiqamiz. Koinotning tuzilishi: Koinot eng katta elementlardan tortib eng kichik elementlargacha bo'lgan ko'plab tuzilish darajalariga ega. Eng muhim tarkibiy qismlarga galaktikalar, yulduz tizimlari, sayyoralar va galaktikalararo fazoviy vakuum kiradi.