ARAB XATI TURLARI OBIDA DEVORLARIDA. - Iskandarbek Yusupov Gʻanisherovish (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada yodgorliklar azaldan insoniyat ifodasi uchun Tuval bo'lib, asrlar davomida tsivilizatsiyalar hikoyalari, madaniyati va tarixini o'zida mujassam etgan. Yodgorlik devorlarida topilgan turli xil badiiy ifoda shakllari orasida Arab harflari o'ziga xos o'rin tutadi. Arab xattotligi asrlar davomida turli uslub va skriptlarni o'z ichiga olgan boy va xilma-xil san'at turiga aylandi. Ushbu maqola yodgorlik devorlarida tez-tez uchraydigan Arab harflarining turlarini o'rganishga, ularning xususiyatlari, tarixiy ahamiyati va madaniy ahamiyati haqida izohli ma'lumot berishga qaratilgan.