UZUMNING SHO‘RGA CHIDAMLI NAVLARINING AGRABIYALOGIYASINI O‘RGANISH VA YETISHTIRISH TEXNOLOGIYASINI ISHLAB CHIQISH. - Ramatov B.Z; Jumanova M.Z (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Tok qimmatbaho ekin hisoblanadi.Uzum mevasi tarkibida 15–30% hatto so’litilganda esa 40-50 % gacha shakar, organik kislotalar,pektin,oshlovchi moddalar,xushbo’y hidli va bo’yoq moddalar, o’simlik yelimi,bir qancha fermentlar, A, V 1 , V 2 , S vitaminlar va mineral tuzlar bo’ladi. Uzumdan har xil maqsadlar uchun foydalaniladi. Uzum yangiligicha ko’p ishlatiladi,undan iyun oyidan boshlab noyabrgacha daladan uzib ishlatiladi. Saqlashga qulay bo’lgan navlarini esa maxsus xona va muzxonalarda kelgusi yilning may oyigacha saqlash mumkin.