SIYOSIY ISHTIROK: MEHANIZMLARI, TURLARI VA AHAMYATI - Bobomurodov Ahmad O`rol o`g`li (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Siyosiy ishtirok bu- aholining siyosiy jarayonlarga qanchalik faolligini, o`zining taqdiriga va davlat boshqaruviga befarq emasligini ko`rsatib beradi. Aholining o'z hukumati bilan yuqori darajadagi muvofiqligi bo'lgan jamiyatlarda siyosiy ishtirok etish tobora kam uchraydi. Biroq, demokratik tizimning to'g'ri ishlashi zarur. Har bir fuqaro o'z fikrini bildirishi kerak bo'lgan erkinlik siyosiy faoliyatning rivojlanishi bilan chambarchas bog'liqdir. Demokratik hukumat o'z fuqarolariga har qanday qatag'onni ishlatmasdan o'z fikrlarini erkin bildirishlariga imkon berishlari kerak. Shuning uchun ushbu faoliyat mamlakatning davlat holatining ko'rsatkichi bo'lib xizmat qiladi.